Wolfy olvas

Augusztusi megjelenések

2016. augusztus 01. - Wolfy27

2016_08.jpg

A múlt hónap nem volt túl erős megjelenések terén, de szerencsére az augusztus kárpótol minket, ha mást nem külföldi megjelenésekkel.

Tovább

Júliusi megjelenések

2016_07.jpg

A magyar könyvpiac még mindig a Könyvhét hatásait heveri ki, így túl sok hazai megjelenéssel még nem tudunk számolni, a külföldi piac sem hozott túl sok megjelenést. Többek között ezért is jött ilyen későn ez a bejegyzés, mert nem voltam biztos benne, hogy ennyi könyvvel egyáltalán érdemes-e kihozni a rovatot.

Tovább

Júniusi zsákmányok

20160612_145858.jpg

Ismét itt a hónap vége én pedig rengeteg könyvet szereztem, főleg a Könyvhétnek köszönhetően. Tudom, mostanában kissé össze-vissza jönnek a bejegyzések, ezt is múlthéten szerettem volna lehozni, de ember tervez, ahogy a mondás tartja. Gondolom nem lep meg senkit, hogy a nyár az oka. Az ember azt gondolná, hogy most, hogy vége a sulinak és nyári szünet van és kb. 8 éve ez az első nyár, hogy nem dolgozom végre annyi szabadidőm van, mint a tenger. Meg ahogy azt Móricka elképzeli... tábormegbeszélés, szervezkedés, közmunka, költözés szerencsére nem másik lakásba, csak másik szobába, ha már költözünk akkor dobáljuk ki a szemetet is, és egyéb apróságok.

Szerencsére a bokros teendőim mellett könyvet venni volt időm, és Könyvhétre is kimentem 3-szor. Sikerült újabb dedikálást bezsebelni Gaura Ágnestől és J. Goldenlanetől, sajnos az On Sais és Virág Emíliás dedikálásomat elmosta az eső, Böszörményi úrhoz pedig nem voltam hajlandó másfél órát sorban állni, úgyhogy majd legközelebb. Megismerkedtem sok kedves mollyal és találkoztam régi ismerősökkel is, jövőre jobban rákészülök arra a piknikre, mert nagyon jól éreztem magam.

Na, de lássuk mivel gazdagodott a könyvespolcom:

Tovább

Májusi zsákmányok

20160524.jpg

Sajnos az elmúlt pár hétben kissé eltűntem, ez a drága BGF-nek január óta BGE köszönhető. De nagyjából túl vagyok a vizsgaidőszakon és enyém a nyár és a könyvespolcom :) Bizony, sok év óta először végre az egész nyaram üres és csak két dologgal kell foglalkoznom, felkészülni az orosz szakmai nyelvvizsgára és jó sok könyvet elolvasni, meg ha már ott vagyok, akkor a barátom agyára menni, kockulni, kreatívkodni és még sorolhatnám.

Egyébként vállveregetést érdemlek, mert a hónapban mindössze 4 könyvet vettem, és sikerült 4-et el is adni. Bevezettem egy kis korlátozást a pénzszórás megakadályozására. A hónap elejétől él a szabály, hogy csak annyi könyvet vehetek, ahányat a megelőző hónapban elolvastam. Eddig elég jól működik, persze nincsenek illúzióim a könyvhét miatt tuti megint nem fog összejönni :D

Na, de mit is szereztem májusban:

Tovább

A hónap könyve - Április

a_honap_konyve.png

Úgy döntöttem, hogy kicsit átalakítom a blog szerkezetét. Az értékelések elköltöznek a blog-ról, vissza a moly.hu-ra, ahol eddig is voltak, mert kicsit feleslegesnek érzem 2 helyre ugyanazt leírni. Helyette hónap végén/következő hónap elején lesz egy összefoglaló, ahol felsorolom miket olvastam és 1-2 mondatban összefoglalom a véleményem, de mellé beteszem a moly-os értékelésem, így aki szeretné az megtalálja. Továbbá kiválasztom a hónap könyvét.

Az április nem volt túl molyos hónap, a vizsgaidőszak közeledtével mindig romlik az olvasási morálom, de majd elmúlik ez is. Bár az is lehet, hogy csak a Lány a vonaton vette el a kedvem... Mindössze 3 és fél könyvet olvastam el, összesen 1 197 oldalt, viszont szépen haladtam a várólista csökkentő kihívásokkal.

Tovább

Dzsungel könyve (2016)

3230381-822850.jpg

A hétvégén, hosszú várakozás után, végre megnézhettem az új Dzsungel könyve filmet. Nagyon nem azt kaptam, amit vártam és az a helyzet, hogy nem kicsit csalódott vagyok. Én egy adaptációt vártam Kipling klasszikusa alapján, hiszen ez volt beharangozva, hogy visszatért a gyökereihez és a könyvből merít, ehelyett a mese újra dolgozását kaptam, megfűszerezve a könyvből vett elemekkel, de nem túl sokkal. És pár dolgot, ami új volt.

Tovább