Wolfy olvas

Wolfy olvas

Júniusi megjelenések

2016. június 08. - Wolfy27

2016_06.jpg

A hónap megint igazi megjelenés esőt tartogat. Itthon a könyvhét miatt, külföldön meg ki tudja miért, de örülünk neki, hogy ennyi izgalmas és szemet gyönyörködtető könyv kerül a könyvesboltok polcaira.

06_06.jpg

06_09-2.jpg

B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
Műfaj: thriller
Kiadó: Művelt nép
Megjelenés: június 6.

 

N. K. Jemisin: Az ötödik évszak
Sorozat: Broken Earth 1. (magyar sorozatcím még nincs)
Műfaj: fantasy
Kiadó: Agave
Megjelenés: június 9.

Már régóta szemezek ezzel a könyvvel, nagyon érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik, de még várni akarok pár értékelést, hogy döntsek arról, hogy tényleg kell-e. Sok műfajnál sok hibát elnézek, a thrillereknél és krimiknél viszont elképesztően válogatós vagyok. Emellett a kiadót sem ismerem, így még óvatos vagyok.

Az ötödik évszakról már akkor tudtam, hogy kell, mikor elolvastam a fülszövegét, úgyhogy amint lehetett előrendeltem és már csak pár nap és megérkezik. :)

06_09-3.jpg

06_09-4.jpgChuck Wendig: Vészmadarak
Sorozat: Miriam Black 1.
Műfaj: thriller/urban fantasy
Kiadó: Fumax
Megjelenés: június 9.

 

Paul Tremblay: Szellemek a fejben
Műfaj: thriller/horror
Kiadó: Agave
Megjelenés: június 9.

Szintén nagyon várós. Ezt is azonnal előrendeltem, amint lehetett. Az alapötlet nagyon tetszik, kíváncsi vagyok milyen lesz, a Fumax meg garancia a minőségre, úgyhogy annyira nem aggódom.

Ez is eléggé felcsigázta az érdeklődésem, de a horror műfajjal nem vagyok annyira kibékülve, úgyhogy szintén értékelésre várok, és ha jónak tűnik, akkor majd megveszem valamikor, ha akció lesz rá.

06_09.jpg

06_12-2.jpg

Laurell. K. Hamilton: Jason
Sorozat: Anita Blake 23.
Műfaj: urban fantasy
Kiadó: Agave
Megjelenés: június 9.

 


J. Goldenlane: Isteni balhé

Sorozat: Isteni balhé 1.
Műfaj: fantasy
Kiadó: Delta Vision
Megjelenés: június 9.

Anita Blake... hát mit is mondjak. Az első részeket imádtam, aztán átment pornóba és valahogy nem igazán tudtam értékelni a műfajváltást és a picsogást, úgyhogy a 13. kötet után abbahagytam. Azóta is él bennem a remény, hogy egyszer visszatér oda, ahonnan indult. Valamilyen szinten nyomon követem azért a sorozat sorsát, figyelem, hogy a megjelenések milyen sikert aratnak és egy valamit nyugodt szívvel elmondhatok... Ezt a kötetet a vélemények alapján tuti, hogy sosem fogom elolvasni. De mivel régen az egyik kedvenc sorozatom volt, és ez volt az a sorozat ami elindított az UF/PNR vonalon, gondoltam megemlítem az új megjelenést.

Goldenlane-től még csak a Farkastestvért olvastam, de kb. a 3. oldalon már tudtam, hogy kedvenc lesz, úgyhogy nem volt kérdés, hogy ez a könyv hazajön velem a könyvhétről. Örülök, hogy a könyvek új kiadást kapnak, nagyon szépek és így legalább nem kell törni magamat, hogy rongyos antikváriumi példányokat hajkurásszak.

06_12.jpg

06_14-2.jpg

J. Goldenlane: Pokoli balhé
Sorozat: Isteni balhé 2.
Műfaj: fantasy
Kiadó: Delta Vision
Megjelenés: június 9.

 

Naomi Novik: League of Dragons
Sorozat: Temeraire 9.
Műfaj: történelmi fantasyKiadó: Del Rey
Megjelenés: június 14.

Ez az egyik legszebb Goldenlane borító, nagyon szépek a színek és már nagyon várom, hogy kijöjjön a befejező kötete a trilógiának :)

Ezzel a sorozattal még az Agave kiadó jóvoltából találkoztam sok évvel ezelőtt, sajnos a sorozatot elkaszálták a 4. kötet után és még azóta sem volt időm meg pénzem bepótolni a hiányosságokat. Viszont az angol borítók csodaszépek csak kicsit kuszák szegények és mivel ez a sorozat zárókötete már nem kell aggódnom se, hogy túl nagy lemaradásba kerülök.

06_14.jpg

06_21.jpg

Nalini Singh: Allegiance of Honor
Sorozat: Psy/Changeling 15.
Műfaj: paranomal romance
Kiadó: Berkley
Megjelenés: június 14.

Sherrilyn Kenyon: Born of Legend
Sorozat: The League 10.
Műfaj: sci-fi
Kiadó: St. Martin's
Megjelenés: június 21.

A sorozattal nem kis lemaradásban vagyok, nem rég olvastam el a 6. kötetet, mégis nagyon várom a megjelenéseket. Az írónő szerint ez az új "fejezet" első kötete, innentől új fordulatot vesznek a dolgok, hát nagyon kíváncsi vagyok. A borítódizájn mindenesetre valami csodaszép, kár, hogy én a brit borítóval kezdtem el gyűjteni. De ha az új storyline minden kötete ilyen lesz, akkor lehet, hogy váltok út közben.

Kenyon esetében a legjobb esetben is csak azt tudom mondani, hogy úszom az árral. Ebből a sorozatból még egy kötetet sem olvastam és a Dark Hunter sorozatával is minimum 20 kötet a lemaradásom, úgyhogy egyszer majd utolérem... talán... ha nyugdíjba megy.

06_28.jpg

Michael J. Sullivan: Age of Myth
Sorozat: The Legends of the First Empire 1.
Műfaj: fantasy
Kiadó: Del Rey
Megjelenés: június 28.

Sullivantól a Riyria krónikákat olvasom éppen és imádom a könyveit, a történetvezetését és főleg a karaktereit. Nagyon remélem, hogy a Fumax felkarolja majd az előzmény sorozatot is és az újonnan induló sorozatát is.

Ennyit a júniusi megjelenésekről. Könyvhéten találkozunk és remélem pár könyvet a listából a júniusi zsákmányok rovatban is viszontláthatunk :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfy-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr588789600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása