Wolfy olvas

Wolfy olvas

Rick Riordan: The Sea of Monsters

A szörnyek tengere

2016. április 03. - Wolfy27

som_cover_2_1.jpg

Kiadó: Disney-Hyperion
Oldalszám: 230
Műfaj: ifjúsági fantasy
Sorozat: Percy Jackson and the Olympians 2. (Percy Jackson és az Olimposziak 2.)

Percy Jackson új éve az iskolában meglepően nyugodtan indul. Egyetlen szörny sem próbál Percy életére törni, ám az utolsó tanítási napon elszabadul a pokol, mikor a tornaórán emberevő kannibálok támadják meg a diákokat. Annabeth pont jókor érkezik, de sajnos rossz híreket hoz. A Fél-Vér tábort védő óriási fenyőfa haldoklik, valaki megmérgezte, így a tábor többé nem biztonságos. Percy és Annabeth Tysonnal, Percy otthontalan osztálytársával a táborba sietnek, amely épp támadás alatt van. Közben Percy már napok óta Groverrel álmodik, aki halálos veszélyben van és véletlenül épp azon a szigeten van, ahol az aranygyapjú is, ami képes megmenteni a tábort. Hermes segítségével Percy és barátai elindulnak a Szörnyek Tengeréhez, hogy megmentsék a tábort és Grovert.

Ez most csak ilyen rövid értékelés lesz, de nem igazán tudok újat mondani az előző kötethez képest. Ez a kötet is nagyon izgalmas volt. A szörnyek tengere nagyon jól ki volt találva a sok kis szigettel, ahol mindenféle szörnyűség él. Kaptunk egy új szereplőt is, Tysont. Nem lövök le nagy poént, a könyvben is elég hamar kiderül, hogy ő Percy féltestvére és valójában egy nagyon fiatal küklopsz. A többi küklopszhoz hasonlóan tűzálló és nagyon jól ért/jó érzéke van a fémmegmunkáláshoz. Nagyon kedves "kis" karakter, a külsejével ellentétben még nagyon kicsi és sebezhető, de mindent megtesz, hogy segíthessen Percynek, akinek az elején nem igazán tetszik, hogy egy küklopsz a testvére, és próbál úgy tenni, mintha nem lennének azok. De ahogy telik az idő, egyre jobban hozzánő Tyson és elkezd testvéreként gondolni rá.

Meg kell mondjam, rengeteg meglepetést okozott a könyv, hiszen a film annyira más, hogy az valami elképesztő, nem csak apró részleteket, de egészen nagy dolgokat is megváltoztattak, még többet, mint az előző kötet esetében, pedig nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges. A könyvben megint sokkal nagyobb hangsúly volt a gyerekek leleményességén, mint a kardforgatáson, illetve megint láttunk egy csomó történelmi utalást más félistenekre, istenekre és mitológiai lényekre. Árész megint kapott egy rövid szerepet és egyre kevésbé kedvelem azt a csávót. Hermészt viszont nagyon megkedveltem. Kiderült végre az első részben emlegetett prófécia is.

Továbbra is nagyon ajánlom a sorozatot azoknak, akik szeretik a görög mitológiát, senkit ne riasszon el, hogy a főszereplők még gyerekek. És remélem minél hamarabb el tudom olvasni mind az 5 részét.

Értékelés: 10/9

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfy-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr978556238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása