Wolfy olvas

Wolfy olvas

Rick Riordan: The Titan's Curse

A titán átka

2016. április 03. - Wolfy27

ttc_cropped.jpgKiadó: Disney-Hyperion
Oldalszám: 352
Műfaj: ifjúsági fantasy
Sorozat: Percy Jackson and the Olympians 3. (Percy Jackson és az Olimposziak 3.)

Amikor Percy Jackson megkapja Groover segélyhívását, készülődni kezd a harcra. Percy, Annabeth és Thalia Grover megmentésére sietnek, aki két félistenre bukkant, kiknek származása egyelőre még ismeretlen, de igen nagy erővel rendelkeznek… Azonban a mentő mentőexpedíció balul sül el és hőseink Kronosz újabb csapdájába sétálnak bele. A harc során Annabethnek nyoma vész, később pedig Artemis is eltűnik, a Téli napforduló pedig egyre közeleg és ha addig nem sikerült megmenteni az istennőt és Annabetht, az az Olimposz pusztulását okozhatja. Vajon mit jelent az Orákulum jóslata? És vajon sikerült megmenteni Artemist és Annabetht időben?

Nem hiszem, hogy meglepetést okoz, ha azt mondom, imádtam, tekintve, hogy tegnap fejeztem be az előző kötetet.  Ez még izgalmasabb volt, mint az előző kettő és mivel ezt már nem volt szerencsém filmen látni így rengeteg meglepetést okozott. Tele volt csavarral, a vége pedig... váo, milyen durva fordulat már!!! Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ennek az egésznek a vége, bár kezd kialakulni bennem az érzés, hogy mielőtt esetleg jóra fordulna minden, még nagyon sokáig, nagyon rossz lesz hőseinknek.

Thalia az elején nagyon nem volt szimpatikus, mindenért leugatta Percyt, mindenért őt hibáztatta és mikor sokadjára beleeresztett szerencsétlenbe egy villámot és odaböfögött neki egy nem túl őszinte "bocsit", még ő volt megsértődve, hogy Percy "lefröcskölte". Értem én, hogy Zeusz lánya, de az önteltségnek is megvannak a határai... Szerencsére Riordan elég jól ért a karakterfejlődés szemléltetéséhez így valamilyen szinten lehiggadt a végére, de ettől még nem kedveltem meg. Zoé sokkal kedvelhetőbb karakter volt, annak ellenére is, hogy a világlátása abszolút messze áll tőlem és neki is voltak pillanatai, mikor péklapátot érdemelt volna.

Rengeteg istennel találkoztunk a kötet során és meg kell mondjam, néhányuk elég beteg... az, hogy Árészt utálom, szerintem nem lep meg senkit, de ő csak egy izomagyú... na de Aphrodité, az az elmebeteg picsa megérdemelné, hogy belefojtsák a Styxbe... vagy egy kanál vízbe, ha már ott tartunk... Artemis és Apollo viszont azonnal az ember szívéhez nőnek, bár tény, hogy Apolló elég dilis :D

Két dolog nem igazán világos a sorozattal/résszel kapcsolatban... 1. Miért nem rúgta még seggbe a Zeusz Árészt az első kötet után.  Az első kötetben Kronoszt segítve háborút próbált kirobbantani bármilyen megtorlás nélkül. 2. Percy döntését a kötet legvégén... innen látom, hogy durva árat fog fizetni érte még akkor is ha a jó szándék és bűntudat vezette. Már csak abban reménykedek, nehogy véletlenül spoilerezzek magamnak, bár annyira fúrja az oldalam, hogy nem látok esélyt a menekvésre :D És egy ráadás, amit szintén nem értek... minden isten ül a babérjain, elvannak a maguk kis konfliktusaival és hülyeségeivel és nem tűnik fel nekik, hogy a világ közben darabokra hullik körülöttük, és egy megalomániás, bekattant félisten szörnyekből sereget toboroz és megpróbálja életre kelteni Kronoszt. Komolyon 3 kötet kellett ahhoz, hogy egyáltalán elfogadják a probléma létét? Hogy élték túl idáig?

Értékelés: 10/9

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfy-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr78557410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása