Wolfy olvas

Wolfy olvas

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

2016. február 09. - Wolfy27

covers_371436.jpg

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 376
Műfaj: fantasy

Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt. Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.

Bele lehet zúgni valaki állába?

Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai. Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van, két világ akarja holtan látni.

Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?

Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.

De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?

Kezd kialakulni bennem az igény arra, hogy On Saitól bármit megvegyek, akár még a fülszöveg elolvasása nélkül is. Megint egy elképesztően jó történetet adott ki a kezei közül és átkozom az összes világmindenséget, hogy nem tudom dedikáltatni vele a könyvet a hétvégén. Na de térjünk vissza a könyvre:

A világ elképesztően kreatív lassan már ez is szériatartozék On Sai műveinél. Olyan elképesztő fantáziával áldotta meg a sors az írónőt, hogy csak ámulok rajta. A magyar utalások, a négyes metró, mákos péksütik és hasonlók annyira megszínesítik a környezetet, hogy öntudatlanul is elmosolyodunk rajta. És miközben ez a világ annyira életszerűen van leírva, hogy olvasás közben elönti az embert a nosztalgia, a párhuzamos világ kellemesen középkori és varázslatos, jól átgondolt szokásrendszerrel és hierarchiával, lovagokkal, varázslókkal, szörnyekkel és minden egyébbel, a kettő közötti kapcsolat pedig nagyon szépen és logikusan felépített. Legjobban az álmok tetszettek.

A történet félelmetesen izgalmas, folyamatos a feszültség, ami a könyvhöz ragaszt és mikor abba kellett hagyni, éreztem a csomót a gyomromban. Rengeteg a meglepő fordulat, az információ nagyon szépen fokozatosan van adagolva és így folyamatosan fenntartja az érdeklődést, ugyanakkor nem áraszt el, így pont tökéletes.

És akkor a legnagyobb potenciálja a könyvnek ahogy az írónő többi regényének is a szereplők. Annyira élnek, annyira egyéniségek, mindegyikük emberi, motivációkkal, érzelmekkel és kiforrott személyiséggel. És akkor ott van még a kapcsolat Mia Ann és Kósza között. Annyira aranyosak és szerethetőek voltak. Kószába szerintem minden női olvasó beleszeretett egy kicsit pedig én nem is gyűjtöm a könyves álompasikat. Mia Ann pedig fantasztikusan jó főhősnő volt, persze voltak hullámvölgyei, de kinek nincsenek, különösen ilyen események hatására, de mégis talpon maradt és próbálta kihozni a legjobbat, bármekkora árat is kelljen fizetnie érte. 

A kulturális utalásokért pedig gigantikus plusz pont. Volt itt minden, Inuyasha, Star Wars, Avatar, Mondocon és még ki tudja mi minden. 

Értékelés: 10/10 (Erre nem lehet elég pontot adni)

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfy-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr428376760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása