Wolfy olvas

Wolfy olvas

Totally Should Have Book Tag

2016. április 09. - Wolfy27

totally_should_have.jpg

Ugyan senki sem kért fel a booktag kitöltésére, de megtetszett, úgyhogy gondoltam miért ne.

1. Bárcsak kapott volna folytatást!

Sajnos nincs túl sok sorozat, amit végig is olvastam, nem csak elkezdtem, így nehéz választani. Nekem a Kendare Blake Rémálmok lánya című könyve után volt hiányérzetem. Annyi potenciál lenne még abban a sorozatban és olyan sok elvarratlan szál van benne, hogy vétek abbahagyni.

e4155f79bbefedc23dfe10f70ef1aafa.jpg

2. Bárcsak lenne egy spin-off sorozata!

Mondanám Katie MacAlister Aisling Grey sorozatát, de annak szerencsére van spin-off sorozata, 3 is :)

3. Bárcsak több könyvet írna!

Hát ide szinte bárkit írhatnék, mert jó könyvből sosem elég. De ha muszáj valakit mondani, akkor J. Goldenlane és On Sai. Emellett Benina folytathatná végre a Farkasok nemzetsége sorozatot, mert nekem az még jobban tetszett, mint a Bíborhajú sorozat.

4. Bárcsak ne vele jött volna össze!

Nem szokott ezzel problémám lenni, szerintem szinte mindig érezni, hogy az író kivel akarja összehozni a főszereplőt. Akkor szokott felmenni az agyvizem, mikor olyan szerelmi háromszög van, hogy vagy az író se tudja, hogy kivel akarja összehozni a főszereplőt, vagy a főszereplő annyira nyomorék, hogy képtelen a döntéshozatalra, vagy ha mégis meghoz egy döntést utána folyamatosan visítozik a másik pasiért. Ismerős? Nightshade trilógia... a tökéletes recept, hogy hogy lehet elrontani az érdekes világfelépítést és az izgalmas háttértörténetet egy visítozó, magatehetetlen picsával.

nightshade_1-3.png

5. Bárcsak máshogy ért volna véget!

Darren Shan vámpíros sorozata. Értem én, hogy olyan lezárást akart, ami minden szálat elvarr, és nem tudják piszkálni a folytatásért, de nagyon nem... ennél akármi jobb lett volna.

6. Bárcsak film készülne belőle!

Ha azzal a feltételezéssel élünk, hogy jó adaptáció és jó film készül belőle, akkor bármiből. Egyébként inkább ne nyúljanak semmihez! És félreértés ne essék, nem érdekel, hogy hogy néznek ki a szereplők, nem érdekel, hogy nem olyan a haja, meg nem úgy néz ki, mint a könyvben. Az a bajom, mikor felrúgják az egészet, átírják a történetet, ráadásul úgy, hogy rosszabb lesz, mint eredetileg (mert ha javítják khm Útvesztő, akkor egy szavam nincs), vagy tehetségtelen, nem a szerephez való színészek szerepelnek benne. De amúgy meg Calderon! :)

7. Bárcsak sorozat készülne belőle!

Brian McClellan Lőpormágus sorozatát nagyon szívesen megnézném. És Patricia Briggs Mercy Thompson sorozata, feltételezve, hogy a készítők tudják, hogy néz ki egy vérfarkas és/vagy rendelkeznek minimális esztétikai érzékkel. Pro tipp filmeseknek: Egy vérfarkasnak farkas feje van és az írótól függően vagy 4 vagy 2 lábon áll. Nincs macskafeje, meg denevérfeje, meg ?majomfeje, meg még sorolhatnánk. És nem... még véletlenül sem így néz ki... mert ez nem vérfarkas, hanem egy morcos, kissé szőrős hibrid-vámpír-mumus az ágyam alól...

teen_wolf_season_3_episode_1_tattoo_tyler_posey_scott_mccall_elevator_fight.png

8. Bárcsak egy szemszögtől írták volna!

Hát ezzel szintén nem szokott gondom lenni, bár az Ötödik hullám esetében vannak felesleges szálak, de oda a kettő kell, különben untam volna a könyvet.

9. Bárcsak megváltoztatnák a borítóját!

Kresley Cole Halhatatlanok alkonyat után. Az eredeti borítók sem olyan kifejezetten jók, talán a brit kiadás, vagy az új verzió, amit nem rég kaptak, de a magyar az borzalmas... a címekről nem is beszélve... Vámpírzóna (mikor a főszereplők egy démon és egy valkűr, a gonosz pedig egy varázsló és a vámpírokról szó sem esik... nem gáz...)

10. Bárcsak megtartották volna az eredeti borítót!

Jeaniene Frost Cat és Bones sorozata (az eredeti annyira nem extra, csak a magyar undorító), Karen Marie Moning Tündérkrónikák sorozata (még véletlenül sem egységes a magyar kiadás, és az amerikai borító amúgy is sokkal jobb) és Patricia Briggs Mercy Thompson sorozata. Hát nem gyönyörűek ezek a borítók? És annyira visszaadják a sorozatot is. De biztos van még jó pár, ami nem jut eszembe :D

mercy_thompson_series.png

11. Bárcsak ne is folytatódott volna!

*dörzsöli a tenyerét* Maze F*cking Runner. Már az 1. rész is hülyeség volt, de adtam neki esélyt, hogy helyrehozza, de a második rész... Mi ez az összehányt logikátlan hülyeség?

12. Hívj ki valakit!

Úgy láttam Lulma még nem csinálta meg ezt a book taget, úgyhogy ha van kedve hozzá, akkor kíváncsian várom az ő választottjait.

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfy-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr78579604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása