Wolfy olvas

Wolfy olvas

Bitten - 1. évad

2016. március 11. - Wolfy27

1506bitten.jpg

Nem túl gyakran nézek sorozatokat, de ezzel úgy döntöttem kivételt teszek. A 2014-es indulású Bitten Kelley Armstrong azonos című könyvéből készült. Hogy mennyi köze van a könyvnek és a filmnek egymáshoz egyelőre nem tudom. De mindenképp tervezek utána járni, különösen a sorozat első évada után. A sorozat a hírek szerint egyébként 3 évados lesz.

Az első évad egyébként kimondottan jól sikerült, 13 részes, fokozatosan nő a feszültség, jók a karakterek is és a történet is. Az alapsztori szerint Elena Torontóban él és fényképészként dolgozik. Nem rég kezdett új életet, karrierje kezd sínre kerülni, barátjával az összeköltözést tervezgetik és minden sínen van, egészen addig míg régi falkájának alfája nem kéri, hogy menjen haza Stonehavenbe. Elena ugyanis vérfarkas, az egyetlen élő női vérfarkas. Visszatérve Stonehavenbe nem csak a falka-szabályokkal és a vérfarkas léttel kell újra megbarátkoznia, de szembe kell néznie a férfival is, akit oly régóta próbál elfelejteni. Miközben Elena küzd a belső démonaival a falka életét egyre nagyobb veszély fenyegeti, amely azzal fenyeget, hogy mindenkit elpusztít, akit szeret.

A sorozat eleje elég lassú volt, bemutatta a világot, a rengeteg szereplőt és a közöttük húzódó kapcsolatokat. Azán kezd beindulni, de akkor hullanak a szereplők, mint a legyek. Az utolsó pár rész pedig nagyon pörög. Elena gyűlöl vérfarkas lenni, de nincs ellene semmilyen gyógyszer, próbálja feszegetni a határait, de muszáj néha átváltoznia, különben beláthatatlan következményei lehetnek. Aztán a sorozat során kénytelen belátni, hogy legalább addig, amíg ennek az egész cirkusznak nincs vége, el kell viselnie a farkaslétet és Clayt aki mellesleg nem igazán teszi neki könnyebbé a helyzetet.

A CGI farkasok egyébként egész jól sikerültek ahhoz képest, hogy valószínűleg nem egy nagy költségvetésű sorozatról van szó. Bár a futás elég természetellenesen hat.

tumblr_nii9o2o0me1r6x2p5o8_250.gif

A falkája nagyon szimpatikus volt, Pete az örök mókamester, Jeremy az alfa, aki mindig a falka és a faj érdekeit tartja szem előtt, Antonio, a nyugodt, megfontolt támogató, aki leveszi a terhet az alfa válláról. Nick, Antonio fia is nagyon aranyos karakter volt, őt nagyon bírtam. Logan, egy pszichológus, szintén Torontóban lakik, a barátnőjével. Clay szimpatikus volt már az elején, annak ellenére, hogy mit tett, de nekem túl forrófejűnek tűnt, és nem igazán tetszett, hogy meddig képes elmenni a "falka védelméért", akár szükségtelenül is... Elenat nem igazán csíptem az elején, a gyáva megfutamodás nem kimondottan egy vonzó döntés, még ha az indokait valamilyen szinten meg is értem. De nekem egy vinnyogó Richard jutott róla eszembe az Anita Blake-ből. Ráadásul elég visszásnak tűnt, hogy állandóan szépen "megfodrászolt" hajjal rohangál miközben széthullik körülötte a világ, és hullanak a családtagok... meg az öltözködését sem igazán tudtam értékeli, főleg mikor tudja, hogy kimegy átváltozni, és csak azért megy ki, felvesz 4 réteg pólót (de divatosan ám) + melltartót, hogy jól nézzen ki, aztán szépen leveszi őket, lerakja a koszba és átváltozik... ez komoly? Ha ilyen célzattal megyek ki akár a városban az éjszaka közepén, ha meg a vidéki eldugott kúria környékén akkor pláne, akkor egy tréning-nadrágban/szakadt farmerben és egy agyonhasznált "játszós" pólóban megyek ki...

És akkor most a gonosz karakterek, akikből több volt, mint elég. Van néhány börtönből szabadult pszichopatánk, akiknél azt várod, hogy valaki tekerje már ki a nyakukat. Van egy simulékony nyálgép, aki azon kívül, hogy ott van és idegesítő nem sok vizet zavar. De a bandavezér... Daniel Santos...

santos.jpg

Nem tudom honnan szedték ezt a színészt, de a castingost megtapsolom, mert a csávó még egy szót sem szólt, de már a fejéről is valami nyálkás ocsmányság jut eszembe, amit az ember kövek alatt vagy dohos üregekben talál. Na, de mikor kinyitja a száját... Ennyire taszító emberi lényt én még nem láttam. Hisztis, gyáva, öntelt, meghunyászkodó, és akkor ráadásul még úgy is néz ki, mint aki a középiskolát nem járta ki. És ez vinnyog, hogy ő alfa... hát akkor lesz ebből alfa, mikor belőlem pápa... ezt a hisztis nyomorékot a büdös életben nem tisztelné és nem követné senki. Két idegbeteg börtöntölteléket kellett volna irányítani, ahhoz is segítség kellett neki... A hideg is kiráz tőle.

A felépített világgal is volt pár problémám, ami valószínűleg remélhetőleg a könyvben ki van fejtve, de a sorozatban óriási lyukak tátonganak. 1. Nagyon kicsi a falka... 7 ember az nudli... főleg ahhoz képest, hogy ez elvileg egy fontos falka lenne, ami ráadásul ősi iratokat őriz a vérfarkasok múltjáról meg ilyenek... 2. Hogy és miért van ennyi kóbor felügyelet és minden nélkül? 3. Aki kéri, hogy falkatag lehessen miért nincs beengedve? Ha azért mert veszélyes, akkor miért nincs kinyírva? 4. Miért vándorolnak a kóborok? Az egyik "gonosz" territóriumot kért, ezek szerint le akar telepedni, miért nem vehet valahol egy birtokot a semmi közepén ahol simán kedvére futkározhatna a kertjében? Lehet hülyeségeket kérdezek, de ezek nagyon nem voltak megindokolva vagy megmagyarázva.

otherworld.png

És akkor a forrásról is essen pár szó. A sorozat alapja Kelley Armstrong Women of the Otherworld című sorozata és az első évad az első kötet eseményeit öleli fel. Többek között azért is néztem meg a sorozatot, mert már egy ideje szemeztem a könyvekkel. A sorozat egyébként 13 részes és 2012-ben jelent meg az utolsó kötet. A problémám annyi, hogy annak ellenére, hogy nem olyan régi sorozat, kb képtelenség azonos kiadással megszerezni a könyveket, ugyanis kb. 4-5 féle angol nyelvű paperback kiadást ért meg és még az írónő honlapjára sem sikerült azonos kiadásokkal felrakni a könyveket. Na, de hogy néz ez ki?covers_371654.jpg Nekem mind1 melyik borító dizájnnal jön, de ez így akkor is gáz... A netet feltúrva arra jutottam, hogy fekete dizájnnal elvileg mindegyik ki lett adva, a színessel, csak azok, amik fentebb is szerepelnek. Úgyhogy kicsit reménykedek, hogy nem fog annyira tetszeni, hogy meg akarjam venni, mert egy élet lesz mire összeszedem őket, ráadásul jó részét valószínűleg csak antikváriumból sikerül majd, de azért nem írom le, mert ennek a sorozatnak legalább van befejezése, ami azért elég nagy jó pont.

Jó hír viszont a magyar olvasóknak, hogy nem rég megjelent az első kötet a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában egy nagyon szép borítóval Bitten - Megmarva címmel. Reméljük, hogy az egész sorozat kiadásra kerül.

Értékelés: 10/7

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfy-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr588464642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása