Wolfy olvas

Wolfy olvas

Nalini Singh: Braded by Fire

2016. március 10. - Wolfy27

covers_111165.jpg

Kiadó: Gollancz
Oldalszám: 368
Műfaj: paranormal romance
Sorozat: Psy/Changeling 6.

Bár Mercy, a DarkRiver falka őrszeme érzi a nyomást, hogy párt találjon, vadul ellánáll, mikor Riley Kincaid, egy hadnagy a SnowDancer falkából megpróbálja birtokolni. A probléma nem egyszerűen az, hogy feléleszti a vágyát, hanem, hogy Riley farkas, ő pedig macska, és mindketten hozzászoktak az irányításhoz.

De amikor, egy zseniális alakváltó kutatót elrabolnak a DarkRiver területéről Mercyek és Rileynak együtt kell dolgoznia, hogy megtalálják a fiatal embert, mielőtt a fogva tartói úgy döntenek, hogy többé nem veszik hasznát. A nyomozás során, a két domináns alakváltó egyre közelebb kerül egymáshoz. De vajon alá tudják-e vetni magukat egymás akaratának? Főleg úgy, hogy a falkában betöltött helyük a tét...

Valószínűleg sokan ismerik ezt a sorozatot, itthon "Egy világ, két faj - állandó küzdelem" néven futott és öt kötet jelent meg az Egmont Hungary gondozásában. Sajnos a kiadó beszüntette az összes olyan tevékenységét, ami nem gyerekkönyvekkel foglalkozik, a többi kiadó pedig nem igazán kapkod a jogokért.

psy-changeling_1-5.jpg

A kötet hozza a szokásos, magas színvonalat. A két főszereplőt nagyon szerettem, Mercy nagyon jó főhősnő volt, önálló, talpraesett, bátor, tüzes és a végsőkig elkötelezett és érthető módon nagyon nehezen viselte, mikor Riley úgy akarta megvédeni, hogy kihagyta a nyomozás egy részéből. Riley ugyanakkor sokkal nyugodtabb, megfontoltabb, de ha Mercyről van szó, ugyanúgy elveszti a fejét, mint a többi hím :D Nagyon aranyosak voltak a civódásaik. Mercy az egyetlen, aki ki tudja billenteni Rileyt az egyensúlyából és eltüntetni az érzelemmentes maszkot. Nagyon jókat nevettem rajtuk, főleg mikor Mercy vezetett :D

A történet is izgalmas volt, sokáig csak a sötétben tapogatóztunk, hogy tulajdonképpen ki mozgatja a szálakat és miért. Rengeteg szálon haladtak az események, ezek valószínűleg még később is nagy szerepet fognak játszani. Sienna miatt egyre inkább esz a kíváncsiság, egyrészt, hogy mit tud, másrészt, hogy mi lesz vele, meg Hawkekkal, bár ahogy láttam ez csak a 10. kötetben fog kiderülni mindenesetre annak örülök, hogy Kittel valószínűleg nem lesz semmi.

Egy problémám volt a könyvvel. A legtöbb író, próbál kis információmorzsákat elrejteni, hogy ha valaki régen olvasta az előző részeket, vagy van olyan balga, hogy nem az első résszel kezdi az se vesszen el az infók tengerében. Sajnos a legtöbb író nem tudja eltalálni, hogy pontosan mennyi és milyen magyarázat is kéne és a legtöbben túl sokat raknak bele. Ez amolyan achilles-sarka a sorozat-íróknak. Máig emlékszem az egyik Anita Blake kötetben még azt is elmesélte, hogy ki Jean-Claude meg Richard meg Anita, de egy fél könyvön keresztül nem sikerült egy fél mondatot írnia arról, hogy Jamil ki a fene, pedig állandóan szerepelt. És ötletem nem volt, hogy ki a csuda, még csak az sem, hogy milyen fajba tartozik. Na Singh nem ilyen. Két éve olvastam az 5. kötetet és sok mindenre nem emlékeztem (többek között a karakterek neve teljesen homályba veszett), az írónő meg készpénznek vette, hogy emlékszem a párokra meg egyéb szereplőkre, kinek milyen kapcsolata van a többiekkel, kinek milyen képessége van és korábbi eseményekre, így ez kissé levont az élvezhetőségből a kötet elején.

Értékelés: 10/9

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfy-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr278459610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása