Wolfy olvas

Wolfy olvas

Áprilisi megjelenések

2016. április 02. - Wolfy27

2016_04.jpgAz április igazi megjelenésesőt hoz magával, részben a külföldi kiadók is kezdenek beindulni, részben pedig áprilisban kerül megrendezésre, immár 23. alkalommal a Könyvfesztivál a Millenárison. Nem tudom, ki hogy van vele, én mindig kimegyek szétnézni, ha mást nem nyálcsorgatás meg dedikálás céljából.

Na, de mi is kerül a könyvesboltokba áprilisban:

03_29-2.jpg

03_29.jpg

Brian McClellan: Őszi köztársaság
Sorozat: Lőpormágus-trilógia 3.
Műfaj: fantasy
Kiadó: Fumax
Megjelenés: március 29.

Anthony Ryan: A tűzkirálynő
Sorozat: Hollóárnyék 3.
Műfaj: fantasy
Kiadó: Fumax
Megjelenés: március 29.

A fent említett két sorozatnak nem volt teljesen egyértelmű a megjelenési dátuma, ezért nem került be a márciusi megjelenések közé, de úgy döntöttem, ha kicsit megkésve is, de megérdemlik, hogy szerepeljenek a megjelenések között.

A Lőpormágus trilógiát nem rég kezdtem el olvasni és nagyon megtetszett, az első kötetről már értékelést is hoztam. Azt sajnálom, hogy mikor nagy Fumax akció volt, nem vettem meg a második kötetet.

A hollóárnyék trilógiát még nem kezdtem el olvasni, de az első két kötetet beszereztem már, az olvasás meg a nyári szünetben lesz esedékes, mert ilyen nagy terjedelmű könyveket nem jó metrón olvasni.

04_05.jpg

04_05-2.jpgJ. R. Ward: The Beast
Sorozat: BDD 14.
Műfaj: paranormal romance
Kiadó: NAL
Megjelenés: április 5.

 

Richelle Mead: The Glittering Court
Sorozat: The Glittering Court 1.
Műfaj: young adult fantasy
Kiadó: Razorbill
Megjelenés: április 5.

A Fekete Tőr Testvériség sorozatot nagyon szerettem régen, de valahogy a kötetek vagy az idő előrehaladtával a szerelem kihűlt és megkopott az érdeklődés. Payne könyve volt az utolsó amit olvastam, és tetszett is, de Thor valahogy nem érdekelt, ráadásul a fiúk könyvéről sem hallottam túl sok jót, meg kezdett annyi szálon futni a történet, hogy egyszerűen meguntam, hogy csak a két "főszerelővel" nem tudom mi történik. Egyszer lehet, hogy még folytatom, többek között ezért is van itt, de szerintem ez nem most lesz.

Richelle Meadtől annó nagyon szerettem a Vámpírakadémiát, jelenleg a Bloodlines sorozatával szemezek, pár kötetét már be is szereztem. Remélem az új sorija is hozza majd a színvonalat. :)

04_05-3.jpg

04_05-4.jpg

Karen Chance: Ride the Storm
Sorozat: Cassandra Palmer 8.
Műfaj: urban fantasy
Kiadó: Signet
Megjelenés: április 5.

 

Sherrilyn Kenyon: Invision
Sorozat: Chronicles of Nick 7. (Dark Hunter World ~34)
Műfaj: urban fantasy
Kiadó: St. Martin's Griffin
Megjelenés: április 5.

Cassie történetét nagyon szeretem, ugyan az első pár kötetnek kicsit káoszos a stílusa, de aztán szépen leülepszik és nem marad más csak az izgalom, a mágia és mindenféle mágikus lény. TEAM PRITKIN!!!

Kenyon könyveit imádom, csak annyi van belőlük, hogy az embernek győzze a pénztárcája, a Dark Hunters spin-off sorijából még nem olvastam, de ha van annyira jó, mint az eredeti sori darabjai, akkor MUST HAVE az összes kötete :)

04_12.jpg

04_19.jpg

Kresley Cole: The Player
Sorozat: The Game Maker 3.
Műfaj: Romatikus
Kiadó: Valkyrie Press
Megjelenés: április 12.

 

 

Nick Cutter: A falka
Műfaj: horror
Kiadó: Agave
Megjelenés: április 19.

A Game Maker sorozat szintén azért került fel a listára, mert imádom Kresley Cole "Halhatatlanok alkonyat után" sorozatát, és erről a soriról is elég jókat hallani, úgyhogy egyszer erre is sort szeretnék keríteni.

Nick Cutterrel már kicsit óvatosabb vagyok, mert a másik megjelent könyvéről nem túl pozitívak a visszajelzések, a fülszöveg ugyan eléggé felcsigázza a kíváncsiságot, de inkább kivárom, hogy mik a reakciók.

04_26.jpg

covers_387482.jpgScott Hawkins: Az Égett-hegyi Könyvtár
Műfaj: thriller?
Kiadó: Fumax
Megjelenés: április 19.

 

Maggie Stiefvater: The Raven King
Sorozat: The Raven Cycle 4.
Műfaj: young adult fantasy
Kiadó: Scholastic
Megjelenés: április 26.

Az Égett-hegyi könyvtárat nagyon várom, elképesztően érdekesnek ígérkezik. A Könyvfesztiválra meg is jelenik, úgyhogy elő is rendeltem magamnak :)

Maggie Stiefvater könyvén viszont megint csak gondolkodnom kell. Olvastam már tőle a Mercy Falls farkasait, és tetszett, de nem igazán az én műfajom. Nekem túl puha és lírai volt, de még szeretnék esélyt adni az írónőnek, mert írni nagyon tud.

A bejegyzés trackback címe:

https://wolfy-olvas.blog.hu/api/trackback/id/tr918453774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lulma 2016.04.02. 18:19:56

Az Égett-hegyi Könyvtár engem is érdekel, bár a borítója nem tetszik.

Wolfy27 2016.04.02. 18:23:51

@Lulma: Hátha az olvasás után értelmet nyer a borító. Nekem mondjuk nagyon tetszik.
süti beállítások módosítása